LOGO_herbarium
Byen

Nye tider i byen!

Med 17.000 kvadratmeter shopping og business midt i sentrum, er det ingen tvil om at Herbarium bringer noe nytt inn i bybildet. At bygget er tegnet av selveste Snøhetta og vil få egen bypark på taket, vitner om en satsing som varsler nye tider.

Hva er bakgrunnen for å kjøpe bygget som har huset både EPA og Straen-senteret?


Stavanger sentrum - regionens hovedstad
- Øgreid Eiendom skal bidra til vekst i sentrum, og dette var en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss, sier Kjetil Thulin, daglig leder i Øgreid Eiendom. - Vårt utgangspunkt for å kjøpe og bygget, var at vi ønsket å skape noe helt nytt og spennende. Vi jobber for mer aktivitet og flere arbeidsplasser i sentrum.

Senteret vil romme 350 arbeidsplasser.  Herbarium skal ifølge Thulin ikke bare være et senter for næringsliv og handel, det skal være et løft for byen.

        > Se video:  Puster nytt liv i sentrum

- Målet er å sette Stavanger sentrum på kartet som regionens hovedstad. Overalt i verden er trenden at alt trekkes mot sentrum, slår han fast.

Et bygg for fremtiden – og ettertiden


Herbarium blir et moderne business- og handlesenter som beveger seg mot en grønn linje, og der det settes fokus på miljø, og det naturlige. På taket vil det for eksempel bli cedum, naturstein og gress. Byggherre er også veldig opptatt av energiforbruk både under byggeprosessen og når bygget står ferdig. Herbarium betyr preservering av det  som vi ønsker å bevare - og budskapet er bygg for fremtiden, bevar for ettertiden.

 
kjetil-film1-4

Det er fremdeles noe ledig plass?


​- I første og andre etasje har vi fremdeles plass til butikkonsepter som komplementerer den miksen vi allerede har som for eksempel elektro, jernvare, parfymeri, optiker, gullsmed og sport. Det kan være små nisjebutikker med et spennende konsept eller store aktører som ønsker seg store flater på ett plan midt i byen med god parkeringsdekning rett på utsiden. Da er Herbarium en sjelden mulighet som kanskje kun dukker opp én gang hvert femtiende år, avslutter Kjetil Thulin med glimt i øyet.

        > Les mer: De ledige lokalene i Herbarium

 
kjetil-film1-3
X

Er din butikkfremtid i Herbarium?

Hr_Ankerbygget-1657a
Ring Kjetil Thulin på tlf. 975 24 211 for en prat om muligheter – eller send oss en melding
Byen

Relaterte artikler

Shopping

12.000 faste kunder kan ikke ta feil

i 32 år har Studio Alf hatt tilholdssted på EPA/Straensenteret. Nå er frisørkjeden klare for ny epoke i Stavanger  og utvider med 250 kvadratmeter på Herbarium. - Ja, nå satser vi. Dette senteret er vårt hjem og det er her vi har kundemassen vår, sier Erik Øgreid Hartvigsen, operativ leder for Studio Alf Frisører.
Shopping

I​kke større, bare enormt mye bedre

Selve kjøpesenter-delen av Herbarium har ikke vokst i kvadratmeter, men sprenger grenser når det gjelder romslighet, fleksibilitet og organisering. Seniorrådgiver hos Øgreid Eiendom, Merethe Svensen, oppsummerer noen av hovedgrepene som er tatt for å skape gode butikklokaler tilpasset morgendagens butikksenter.
Folk

På fornavn med kundene

Det er stor aktivitet på senteret med byggefolk som sager, fliselegger og hamrer. Gamle materialer skal erstattes med nye, romprogrammet skal endres - senteret lever. 
Byen

Nye tider i byen!

Med 17.000 kvadratmeter shopping og business midt i sentrum, er det ingen tvil om at Herbarium bringer noe nytt inn i bybildet. At bygget er tegnet av selveste Snøhetta og vil få egen bypark på taket, vitner om en satsing som varsler nye tider.
Folk

Delikatesser til folket

Butikkansatt Renate Belden fra Helgø/Meny og kollegene teller ned mot åpningen av Herbarium i oktober – et splitter nytt senter med enda mer av alt det gode. 
Folk

- Mine 3 tips for å lykkes med butikk på Herbarium

Vi har snakket med Helgø Meny sin ferskvaresjef Gunnstein Ullestad, som kan se tilbake på 17 suksessfulle år i senteret - så langt. Han deler noen av hemmelighetene som gjør at kundene kommer tilbake i butikken igjen og igjen. 
Byen

Slangen og elefanten – idéen bak Herbarium?

Å utvikle sentrumsprosjekter hvor en del av oppgaven er å ivareta deler av et eksisterende bygg er en utfordrende oppgave. I Snøhetta sin  idéfase hvor Herbarium sin integrasjon mot omkringliggende bebyggelse dukket det opp en slange og en elefant – var dette løsningen?
Byen

- Et løft for Stavanger sentrum - og et praktbygg for fremtiden

Vi har snakket med arkitekten fra Snøhetta som følger prosessen fra start til mål. Allerede i oktober skal Herbarium nemlig stå ferdigstilt - i all sin prakt.  Arkitekt og prosjektleder Rune Grasdal sparer ikke på superlativene når han snakker om transformasjonen som Straen-senteret har gjennomgått.
 
Byen

Puster nytt liv i sentrum

Etter mange år med grundig arbeid ser sentrumsprosjektet Herbarium endelig dagens lys. Allerede før byggestart er alle kontorflatene i det sjuetasjes store bygget utleid. - Det er fantastisk å være i gang med byggeprosessen og vi gleder oss til å få flere butikker med på laget, sier daglig leder i Øgreid Eiendom AS, Kjetil Thulin, entusiastisk.
Alle
Shopping
Folk
Trender
arrowheads-pointing-up
Tilbake til topp
Kontakt utbygger: Kjetil Thulin  |  975 24 211  |  kt@ogreid.no  |  Øgreid Eiendom Sentrum
Denne siden bruker informasjonskapsler for funksjonalitet på siden og for anonym statistikk. Les mer om informasjonskapsler og personvern i vår  personvernernerklæring.